Binnentuinen, jongste buurt van Wateringse Veld

getekende plattegrond van organisch vormgegeven nieuwe woonbuurt plantekening woonwijk Wateringse Veld totaal tekening in vogelvluchtperspectief van woonwijk

In een reeks van acht buurten vormt Binnentuinen de laatst gebouwde buurt van Wateringse Veld. Binnentuinen behoort welbewust tot de categorie 'suburbaan', dit in contrast met de twee centrale buurten Hoge Veld en Lage Veld. Het landschappelijke karakter van Binnentuinen wordt sterk ingegeven door de licht gebogen singels en straten met veel groen in voortuinen, groenstroken en singeltaluds. De buurt heeft een eigen hart gekregen met een centrale vijver waaraan een school en appartementengebouwen zijn gelegen. De architectuur is overwegend traditioneel. De bouwplannen worden getoetst aan een omschreven beeldkwaliteitsplan. Het stedenbouwkundig ontwerp en het beeldkwaliteitsplan lagen bij Wissing in handen van Peter Verschuren. De supervisie op de bouwplannen doet hij ook nu nog.

Ontwikkeling vanaf 2006 tot heden. Ca. 825 woningen. Opdrachtgevers: Ontwikkelings-Combinatie Wateringse Veld (OCWV) en Bouwfonds Ontwikkeling.

home, projecten en contact Fijne Stad

over Peter Verschuren

--.--