De Pelgrimse Hoeve, Nuland, idee voor een dorpsuitbreiding

perspectieftekening van plantsoen van bovenaf gezien tekening van dorpsplattegrond

Voor het dorp Nuland in Noord-Brabant werd door ontwikkelaar Van Wanrooij een snelle studie gevraagd naar de mogelijkheid van een goed te faseren uitbreiding, die goed aan moest sluiten bij de dorpsrand. 'De Pelgrimse hoeve' (ook wel 'De Terp') werd voor bureau Wissing door Peter Verschuren en Désirée de Jonge met een vrij stratenpatroon op een organische wijze aangetakt op de bestaande straten. De uitbreiding kreeg een centrale brink waaraan twee bescheiden appartementengebouwen werden gedacht. De perspectieftekening geeft aan dat zulke gebouwen een traditioneel en romantisch karakter zouden moeten krijgen.

Voorjaar 2008

home, projecten en contact Fijne Stad

over Peter Verschuren

--.--